Print

Recept: Courgetti met zalm en avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je zelf wel eens pasta gemaakt van courgette? Een low carb en glutenvrij alternatief voor spaghetti. Speciaal voor de vrijdag vis dag maak ik deze keer een courgetti met zalm en avocado!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 kleine courgettes,
  • 2 sjalotjes,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 grote rijpe avocado,
  • sap van 1 citroen,
  • scheutje (soja) kookroom,
  • 100 gram gerookte zalmfilet,
  • kokosolie of olijfolie,
  • peper en zout,
  • verse kruiden, zoals basilicum of oregano
  • optioneel: een snufje crushed chilliepepers.

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Extra:

Instructions

  1. Was de courgette en schil de vier zijdes met een julienne rasp. Hiermee krijg je een spaghetti van courgette reepjes. Zet de courgetti daarna apart.
  2. Pel de ui en snijd in blokjes. Pel de knoflooktenen en hak deze fijn.pers deze uit. Snijd de avocado rondom de pit. Draai de helften van elkaar en lepel het vruchtvlees uit. Gooi de pit en schil weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met het citroensap.
  3. Verhit een scheutje olie in de wok pan, en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur, todat deze glazig zijn. Voeg de avocado blokjes toe en roer goed door. Voeg de courgetti toe en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken.
  4. Breng de courgetti op smaak met een scheutje (soja)kookroom, peper, zout en eventueel een paar crushed chillipepers. Roer de courgetti nog een laatste paar keer door en zet het vuur uit. Serveer de courgetti met zalm en eventueel wat extra blokjes avocado. Garneer met verse blaadjes basilicum of oregano.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty