Print

Recept: Club sandwich met salami & brie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Stapel je boterhammen op en maak een geweldige superluxe club sandwich met salami en brie voor de lunch! Wij houden wel van een goede boterham en variëren er lekker mee!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 1 hour 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunchgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 boterhammen
  • 1 tomaat
  • Een handje boerenkool
  • Een handje rucola
  • Een halve avocado
  • 100 gram cottage cheese
  • 150 gram brie
  • 2 eieren
  • 8 plakjes biologische salami
  • Roomboter
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Rooster de broodjes in een broodrooster of onder de grill totdat ze licht beginnen te kleuren. Besmeer de binnenzijden met de roomboter.
  2. Verwarm wat olie in een koekenpan leg de plakjes salami erin. Bak aan beide kanten knapperig. Haal de salami eruit en leg op een keukenpapiertje. Vervolgens bak je in de pan de eitjes. 
  3. Schil en snij de avocado. Prak de helft van de avocado fijn en schep dit door de cottage cheese. Voeg wat peper en zout toe naar eigen smaak.
  4. Snij de brie alvast in repen en de tomaat alvast in dunne plakken.
  5. Dan kun je nu beginnen met het opbouwen van de club sandwiches. Over de onderste boterhammen verdeel je het cottage cheese-avocado mengsel. Vervolgens verdeel je de boerenkool eroverheen, gevolgd door de plakjes salami en het eitje. Leg de middelste boterham erop. Deze bekleed je eerst met de rucola, vervolgens de tomaat en als laatste de brie. Je eindigt weer met een boterham. 
  6. Zet de club sandwiches vast met een prikker en ze zijn klaar om te serveren.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda