Print

Recept: Chocolate Chip Cookie Baked Oats

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Momenteel is er een nieuwe foodtrend gaande en maakt havermout zeer zeker weer een comeback! Deze Chocolate Chip Cookie Baked Oats wil jij ook proeven! Je bakt namelijk een soort zacht taartje van havermout in de oven. LEkker met banaan en chocolate chips en overigens vegan en glutenvrij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 45 gr (fijne) havermout vlokken
  • ½ banaan (ca. 50 gr)
  • 75 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • 20 gr pure chocolate chips

Extra:

  • foodprocessor of blender
  • ronde bakvorm 810 cm doorsnede
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout in de foodprocessor. Breek de banaan in stukken en voeg tevens toe. Voeg hier de melk, vanille extract en bakpoeder toe en mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot een vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
  3. Hou een paar chocolate chips apart en roer de rest door het beslag in de vorm. Leg de overgebleven stuks bovenop en plaats de vorm in het midden van de oven. Bak gedurende 15 -20 minuten gaar in de oven.
  4. Laat de chocolate chip cookie baked oats een aantal minuten in de vorm afkoelen. Lepel daarna uit en geniet er van!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever een Double Chocolate Chip Cookie baked oats? Vervang dan 5 gram van de havermout door 1 el cacaopoeder.