Print

Recept: zelf Chocolate Bark maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga zelf eens aan de slag met chocolade maken! Smelt deze au-bain- marie en maak zelf af met heerlijke toppings, zoals granola, noten of stukjes stroopwafel en karamel. Eigengemaakte chocolate bark is zo leuk en dit recept is ook ideaal voor het opmaken van restjes chocolade of zelfs paaseitjes!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + koelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten exc. koelen
  • Yield: 1 portie 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr chocolade
  • au-bain marie pan
  • bakplaat
  • bakpapier

Toppings:

  • paar eetlepels granola
  • handje pompoenpitten
  • handje noten, grof gehakt
  • handje rozijnen of gedroogde cranberry
  • gedroogd fruit, in stukjes gehakt
  • 1 stroopwafel, in kleine blokjes gehakt
  • taart decoratie strooisels
  • fudge, in kleine blokjes gehakt
  • etc.

Instructions

  1. Breek de chocolade in stukjes. Houdt 40 gram achter en smelt 160 gram au-bain- marie. Plaats hiervoor een warmtebestendige kom bovenop een pan met water. De kom en het water mogen elkaar niet raken. Breng het water aan de kook en verlaag daarna het vuur. Roer met een spatel de gesmolten chocolade goed door.
  2. Als alles gesmolten is zet je het vuur uit en haal je de kom van de pan.Voeg de overgebleven 40 gram chocolade toe en laat deze al roerende smelten.
  3. Giet de chocolade op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer de chocolade uit tot een dunne rechthoekige plak. Dit gaat het beste met een spatel of de bolle kant van een lepel. Bestrooi de chocolade naar wens met toppings en laat volledig afkoelen en uitharden.
  4. Snijd met een scherp met de chocolate bark in stukken. Het hoeven niet netjes blokjes hoor, het mag gewoon schots en scheef en groot en klein zijn. Stop de uitgeharde chocolade in een koektrommel en bewaar in de voorraadkast. Dan blijft de Chocolate bark gerust enige weken goed.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Heb je meer of minder chocolade in huis? Je kunt net zoveel smelten als je wilt, zolang je maar 20% apart zet om daarna toe te voegen en de chocolade te ‘temperen’.