Vet het bakblik in met een beetje olie en bekleed met een stuk bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de chocolade fudgetaart straks beter uit de vorm los komt.
Smelt 125 gram roomboter in een pannetje, op laag vuur. Verkruimel ondertussen de Bastogne koeken in de keukenmachine. Giet de bastogne kruimels bij het gesmolten boter, roer goed door en stort uit in de bakvorm. Druk met de bolle zijde van een grote lepel de koekbodem goed en stevig aan. Stop de vorm alvast in de koelkast om op te stijven.
Vervolgens ga je de chocolade fudgetaart vulling maken: Doe de resterende 60 gram boter, chocolade en gecondenseerde melk in een pannetje. Verwarm op een laag vuurtje, net zo lang tot alle ingredienten gesmolten zijn en het mengsel bijna stroperig aanvoelt. Blijf hiervoor wel goed roeren in de pan.
Schenk het chocolade mengsel in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Strooi er enkel nog een hoeveelheid grof zeezout naar smaak overheen. En hier hoef je niet bang voor te zijn, want het zout versterkt alleen maar de smaak van de chocolade.
Dek vervolgens de bakvorm af met aluminiumfolie en zet in de koelkast. De chocolade fudgetaart dient minstens 4 uur, maar liever de hele nacht, op te stijven. Haal de Chocolade Fudgetaart een kwartiertje van tevoren uit de koeling om aan te snijden in vierkante stukjes. Dit mag je natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, maar 16 stuks is een goed gegeven, voor een decatende portie Chocolade Fudgetaart! Bewaar de taart voor de rest ook gewoon weer in de koelkast.