Print

Chia aardbeien jam maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 1 pot 1x
  • Category: high tea en jam
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eetlepels chiazaad,
  • 4 eetlepels water,
  • 300 gram verse aardbeien
  • 2 eetlepels zoetstof/agavesiroop/maplesyrup/honing,
  • partje citroen,
  • optioneel: 2 blaadjes basilicum, fijngesneden. 

Extra:

  • kookpannetje,
  • blender, of gebruik hoge kom + staafmixer,
  • gesteriliseerde jampot, met deksel.

Instructions

  • Week als eerste de chia zaadjes met water. Zet apart gedurende 30 minuten. 
  • Ondertussen was je de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd in parten en stop in het kookpannetje.Voeg de zoetstof toe en breng aan de kook gedurende 5 minuten. Blijf goed doorroeren tijdens het verwarmen. Giet de warme aardbeien alvast in de blender.
  • Na 30 minuten weken giet je de geweekte chiazaadjes bij de aardbeien en blender je het geheel tot een vruchtenspread. Je kunt nu ook eventueel basilicum toevoegen aan de chia aardbeien jam.
  • Giet de jam in de pot, draai de deksel er op en zet de pot op zijn kop om af te koelen op het aanrecht. Bewaar daarna in de koelkast.

Eet smakelijk!

groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt de chia aardbeien jam ruim een week bewaren in de koelkast. Door de korte kooktijd en weinig suiker/conservering is hij maar beperkt houdbaar. Dus maak niet teveel in een keer.