Print

Recept: Carpaccio van gerookte zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een carpaccio is een voorafje dat bestaat uit heel dun gesneden stukken vlees, vis of groenten. Ik maakte er een heerlijke salade met vis van die rijk is aan omega 3 vitaminen. Serveer deze carpaccio van gerookte zalm als lunch of voorgerecht tijdens zomerse dagen. Ook lekker: serveer er stokbrood of crostini bij zodat je hier de zalm op kunt serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Voorgerecht
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • 1 grote rijpe avocado
  • 2 el kappertjes
  • 80 gr rucola sla

voor de mosterddressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 el honing
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • peper & zout

Extra:

  • staafmixer

Instructions

  1. Als eerste maak je de mosterddressing: stop de olijfolie, eierdooier, citroensap en mosterd in een hoge kan. Gebruik een staafmixer om goed door elkaar te blenden, het mengsel zal zeer licht uitslaan en dikker worden. Voeg nu de honing, dille en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Mix nog een laatste keer goed door en zet apart. Het mengsel zou nog een beetje ‘lopend’ moeten zijn.
  2. Verdeel de plakken zalm over een serveerschaal. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en verdeel over de zalm. Lepel de avocado uit en snijd in blokjes of plakjes. Tip: maak een mooie avocado roos van hele dunne plakken die je oprolt.  Top de zalm vervolgens af met de kappertjes en (deel van de) rucola.
  3. Lepel tot slot de dressing over de carpaccio en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty