Print

Recept: Carpaccio salade met balsamico en Parmezaanse kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet vanavond eens wat anders op het menu, namelijk deze zomerse beef carpaccio salade met dunne plakjes rundvlees, kerstomaat, parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamico dressing. Een heerlijk voedzaam, low carb en glutenvrije salade om van te smullen! Tip: vraag je slager om een mooi stuk runderlende in flinterdunne plakken te snijden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minuten.
  • Total Time: 20 - 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: voorgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100125 gr carpaccio
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 gr rucola
  • 5 kerstomaten
  • 2 el Parmezaanse kaas (snippers of geraspt)
  • 2 el balsamico, liefst gerijpte of stroop
  • 1 tl olijfolie extra vierge
  • peper & zout

Instructions

  1. Haal de rundercarpaccio ca 20 minuten voor het serveren uit de koelkast. Haal de dunne plakken van elkaar en verdeel deze over twee borden. Het mooiste is om plakken overlappend in de cirkel of bloem op het bord te leggen.
  2. Ondertussen rooster je alvast de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zet apart en laat iets afkoeelen. Gebruik deze tijd ook om bijvoorbeeld alvast de sla te wassen (indien dat nog niet gedaan is). De kerstomaten te halveren. En eventueel een blok Parmezaanse kaas te raspen of met een dunschiller in snippers te schaven. Roer in een kommetje de balsamico los met de olijfolie en voeg een flinke snuf peper en zout toe.
  3. Verdeel de rucola over de carpaccio en plaats her en der wat kerstomaten er tussen. Bestrooi nu de salade met de pijnboompitten en parmezaanse kaas. Tot slot lepel je hier de dressing overheen. 
  4. Seveer de beef carpaccio salade direct, of in ieder geval nadat het vlees 20 minuten op kamertemperatuur heeft kunnen komen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Breid je carpaccio salade uit met nog meer groenten voor extra vulling en vitamientjes!

  • ½ avocado in blokjes
  • ½ courgette in dunne linten, eventueel een beetje opgebakken of gegrild in de oven
  • 75 gr gegrilde groene asperge tips.
  • 3 radijsjes in dunne plakjes
  • ⅓ komkommer in dunne plakjes