Print

Recept: Cantuccini koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze krokante Italiaanse koekjes zijn een klassieker! De cantuccini koekjes gevuld met amandel zijn heerlijk om in de koffie te dopen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 20-25 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 200 gram amandelen mét bruin velletje,
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel,
  • ½ theelepel zout,
  • 200 gram fijne suiker,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 1 grote sinaasappel,
  • 1 eetlepel honing,
  • 3 eieren,
  • extra bloem.

Extra:

  • Oven,
  • bakpapier
  • en eventueel een deeg-of chocoladekrabber.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de amandelen licht in een koekenpan (zonder bakvet of olie!). Laat ze daarna goed afkoelen.
  2. Meng in een grote kom het bakmeel, zout, suiker en bakpoeder door elkaar.
  3. Boen de sinaasappel schoon onder een stromende kraan, en rasp de schil (of gebruik hier een zester voor). Voeg de sinaasappelschilletjes, honing en eieren toe aan de bloem en meng het geheel met de hand of een spatel door elkaar.
  4. Schep ten slotte de afgekoelde amandelen er door heen. Let op! het deeg is een beetje plakkerig, dus ik gebruik een deeg/chocoladekrabber om dit van mijn handen te krijgen
  5. Bestuif het aanrecht met een handje gewone bloem en wentel hier het deeg door heen. Vorm met je handen 2 lange worsten van 3-4 cm dik, en leg deze (voorzichtig) op de bakplaat.
  6. Bak de worsten in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Laat hierna een paar minuten afkoelen. Gebruik een groot (en goed) koksmes en snijd het deeg in plakjes van 2 cm breed.
  7. Leg de plakjes op hun kant op de bakplaat en bak deze in nogmaals 10 minuten af.
  8. Laat de cantuccini koekjes hierna goed afkoelen en serveer als toetje of bij de koffie/thee/amaretto.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty