Print

Recept: Camembert in brood plank recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens deze zomerse dagen wil je waarschijnlijk niet al te lang in de keuken staan. Snap ik helemaal hoor! Dus voor de zomeravond borrel maak je dan snel en eenvoudig deze Franse camembert in brood plank. Dat wordt genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 groot boerenbrood, ongesneden *
  • 1 rond camembert kaasje
  • 1 rode paprika
  • klein trosje (blauwe) druiven
  • klein handje ongezouten noten melange
  • halve komkommer, in reepjes
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • snufje gemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (gedroogde) italiaanse kruiden

(* check wel even of je brood minstens to breed is als de camembert.)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de olie en Italiaanse kruiden in een steelpannetje en verwarm deze kort om de kruiden in de olie te laten trekken.
  3. Kerf het brood in, om hier de vorm van de camembert in de passen. Pluk het rondje uit, maar gooi het brood niet weg: die kun je mee afbakken in de oven en meeserveren bij de camembert in brood plank.
  4. Stop de camembert in het brood en snijd de uiteinden horizontaal en vertikaal in met een mes, alsof je ‘plukbrood’ wilt maken. Kwast vervolgens het brood in met de kruidenolie en schuif in de oven om 20 minuten te bakken.
  5. Haal de camembert in brood uit de oven en serveer op een grote plank of bord. Druppel de balsamico over de gesmolten camembert en breng op smaak met een snuf peper. Verdeel de paprika, noten, druiven, komkommer rondom het brood en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty