Het is het seizoen van de pompoen en dit is een makkelijk en heerlijk recept voor de borrel. Een gebakken camembert kaasje in een korst van bladerdeeg, met pumpkin spice kruiden en kaneel.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Rol het koelverse bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier en plaats op een bakplaat.
Snijd zachtjes een grote cirkel uit het bladerdeeg dat compleet binnen de rechthoek past. Het overtollige deeg heb je niet nodig voor dit recept, maar je kunt hier nog wel kleine bladerdeeg hapjes van maken natuurlijk.
Bestuif de ronde lap deeg met de pumpkin spice kruiden en leg de camembert in het midden van het deeg.
.Vouw vervolgens een stukje van het uitstekende deeg over de camembert, pak een volgend stukje ernaast en vouw ook over het deeg, net zo lang tot al het deeg over de kaas heen gevouwen is en je dus een plooi rand hebt.
Neem een halve meter keukentouw en wikkel dit losjes en voorzichtig rondom het kaasje (zie foto) om de baleinen van een pompoen te maken. Leg het kaasje nu met de geplooide deegrand omlaag op het bakpapier op de bakplaat. Kluts de eierdooier en kwast hiermee de bovenzijde en zijkanten van het Halloween kaasje in.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende 25 minuten. Het deeg dient mooi goudbruin te zijn. Haal daarna uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
Knip nu voorzichtig het touw los en trek zachtjes uit het deeg zonder het pakketje stuk te maken. Plaats op een serveer schaal en steek een kaneelstukje in het midden om de steel te vormen. Decoreer met 2 blaadjes salie of basilicum. Lekker met crostini of toastjes.