Print

Recept: Caesar Salade Dressing maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Category: salade
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de dressing:

  • 3 el zachte olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • sap van 1 citroen (60 ml)
  • 23 anjovis filets (blikje op olie) *
  • 1 flinke teen knoflook
  • ½ tl. zout
  • 40 gram parmezaanse kaas

(* of gebruik 2 tl worchestershire saus ipv anjovis)

Voor de Caesar salade:

  • 2 little gem sla
  • croutons
  • Parmezaanse kaas

(* of vervang 2 stuks little gem door 1 grote krop Romaine sla)

Instructions

Bereiding dressing:

Voor het maken van de Caesar dressing kun je het beste alle ingrediënten in een hoge kan doen en pureren met een staafmixer. Proef en breng evt. op smaak met extra peper, zout of citroensap.

Heb je geen staafmixer?

Wrijf de anjovis files met zout en knoflook fijn, dit werkt het beste in een vijzel. Stop in en kom en roer los met alle overige ingrediënten tot je een lobbige dressing hebt.

Caesar salade maken:

Pluk de blaadjes Little Gem (of romaine sla) en was deze. Schud goed uit om te drogen. Scheur de sla of snijd deze grof. Bestrooi met croutons en lepel de Caesar Salade dressing er overheen. Tot slot rasp je nog wat extra Parmezaanse kaas voor topping. Serveer direct.

Eet smakelijk!