Print

Recept: Cacio e Pepe (pasta met pecorino en peper) recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ik zag Anthony Bourdain ooit letterlijk wegsmelten na een hap Cacio e Pepe in Rome. En nadat ik het eenmaal zelf had geproefd snapte ik het helemaal. Het lijkt zo simpel, maar Pasta Cacio e Pepe is een hemelse ervaring waarbij alles draait om een simpele pasta met kaas en een flinke snuf peper!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram spaghetti of linguine pasta
  • snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke eetlepel roomboter
  • 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
  • 100 gram pecorino kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Extra:

  • kookpan (voor de pasta)
  • grote koekenpan of wok

Instructions

  1. Kook de pasta al dente in ruim water en een snuf zout. Check hiervoor de verpakking voor de juiste kooktijd.
  2. Ondertussen verwarm je de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gemalen peper op medium vuur. Draai het vuur uit.
  3. Schep een flinke kop van het kookwater uit de pasta pan en giet de rest af.
  4. Doe een scheut van het kookvocht in de koekenpan en roer met de gebakken peper en olie los. Voeg daarna de boter toe en laat smelten in het warme kookvocht. Leg de afgegoten pasta bovenop en draai het vuur weer aan naar middelmatige temperatuur.
  5. Leg de geraspte pecorino bovenop de pasta en roer de cacio e pepe al scheppend het geheel om met 2 lepels of vorken. Door de warmte zal alles samensmelten tot een kaassaus.
  6. Je kunt altijd iets meer kookvocht toevoegen om een dunnere saus te maken, maar ook meer boter of juist kaas om smeuïger te maken.
  7. Roer tot slot de peterselie door de pasta cacio e pepe en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty