Print

Brownies met chocolade (recept)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het meest makkelijke chocolade gebakje ooit is natuurlijk de brownie met chocolade. Je maakt brownies met chocolade, roomboter, suiker, eieren en bloem en hij hoeft slechts 30 minuten in de oven. Het perfecte chocolade gebakje voor bij de koffie of thee!.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram roomboter,
  • 175 gram pure chocolade, in blokjes,
  • snufje zout,
  • 4 eieren,
  • 250 gram suiker,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, *
  • optioneel: 100 gram walnoten, grof gehakt.

(* tip: vervang het zelfrijzend bakmeel door 150 gram bloem + anderhalve theelepel bakpoeder.)

Extra:

  • oven,
  • vierkant bakblik 25x 25 cm,
  • beetje extra boter.
  • 12 eetlepels bloem,
  • steelpannetje,
  • keukenmixer.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter en ‘stof’ de binnenkant vervolgens af met een beetje bloem. Schud het overtollige bloem er uit en zet apart.
  2. Smelt de roomboter en de chocolade samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer goed door elkaar en draai het vuur uit. Laat het mengsel een klein beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de eieren met de suiker en vanille wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag.
  4. Tot slot schep je de gehakte walnoten door het beslag en verdeel over de bakvorm. Bak de brownies met chocolade gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty