Een rond Turks brood, een ronde variant kun je goed uithollen
1 appel
1 banaan
1 peer
10 aardbeien
10 gedroogde pruimen
Een flinke hand rozijnen
1 el. honing
Vanillestokje
1 tl. kaneel
25 gram hazelnoten (ongebrand en ongezouten)
25 gram roomboter
Instructions
Schil de peer en appel en snij ze in kleine blokjes. Verwarm de roomboter in een koekenpan samen met 2 eetlepels water. Voeg de peer en appel toe en bak het fruit zo’n 5 minuten totdat het zacht wordt. Roer regelmatig zodat het niet aanbakt.
Snij ondertussen een kapje van het Turks brood en hol het brood uit zodat je het straks goed kunt vullen. Snij het vanillestokje in de lengte in, klap het stokje open en schraap met de bolle kant van je mesje het merg eruit. Meng dit in een kom samen met de kwark en een halve tl. kaneel.
Snij of hak de hazelnootjes fijn en rooster ze in een droge pan lichtbruin op laag vuur.
Roer de honing en overige kaneel door het fruit in de pan en verwarm nog een minuutje. Zet het vuur dan uit. Snij de banaan, aardbeien en gedroogde pruimen alvast in kleine stukjes.
Schep de kwark in het brood en smeer het uit. Vul het brood vervolgens met de warme appel en peer, koude aardbei en banaan, rozijnen, pruimen en strooi als laatste de geroosterde hazelnootjes eroverheen. En dan: je dag top beginnen met dit feestelijke ontbijt!