Print

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit vegetarische wokgerecht is er eentje voor de doordeweekse avond! Lekker snel op tafel en met peulvruchten in de hoofdrol. Maak eens deze Japanse bonen en paddenstoelen in teriyaki saus met bijvoorbeeld gekookte noedels of gestoomde rijst. Je kunt er zelfs nog een extra gebakken eitje bovenop serveren als je dat wilt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Japanse Keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 1 zak gepelde Edamame bonen, diepvries (a 300 gram)
  • 1 blik adzuki bonen (a 200 gram)
  • 2 uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 gram paddenstoelen mix (bijv. shiitake, beukenzwam, bundelzwam)
  • 250 gram sugar-snaps
  • 2 el (wok)olie
  • 240 ml teriyaki (wok)saus (bijv. GoTan)
  • 250 gram gekrulde volkoren noedels

Toppings:

  • 3 bosuien, in ringen
  • (geroosterd) sesamzaad
  • furikake mix (van sesam en zeewier)
  • crispy chili olie

Instructions

  1. Zet een klein kookpannetje met water op en kook de edamame bonen gedurende de gebruiksaanwijzing. Bij mij duurde dat bijvoorbeeld 6 minuten. Giet de adzuki bonen af en voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan het water om ook even op te warmen. Giet daarna het geheel af in een bolzeef en laat uitlekken.
  2. Ondertussen pel je de uien en snijd in partjes. Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Was de peultjes, verwijder het harde puntje en eventueel de draden en zet apart.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok en bak hierin ui en plakjes kastanje champignons gedurende 2 minuten.
  4. Voeg dan de shiitake en peultjes toe en bak ook 2 minuten mee. Voeg dan de overige paddestoelen en de woksaus toe en wok het geheel op hoog vuur gedurende 2-3minuten.
  5. Ondertussen breng je de noedels aan de kook in een pannetje ruim kokend water. Meestal hebben deze ook maar een paar minuten benodigd. Giet daarna af
  6. Draai het vuur lager en stop de noedels + edamame + adzuki in de wok en schep het geheel goed om tot alles bedekt is in de teriyaki saus.
  7. Serveer direct en geef er aan tafel sesamzaadjes en ringetjes bosui bij. Eventueel furikake mix (met zeewier) en pittige chili olie mag ook 😉