Print

Recept: Blueberry Pancakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak er een hele goede morgen van met deze mooie stapel blueberry pancakes! Het zijn zogehete ‘buttermilk’ pancakes, met dus karnemelk en dat zorgt voor luchtige pannenkoekjes. Door de blauwe bessen in het beslag te maken krijg je heerlijke pancakes met fruit om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 8 - 10 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gr bloem
  • 2 el suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl kaneel
  • 1 groot ei (L)
  • 250 ml karnemelk
  • snufje zout
  • 30 gr roomboter, gesmolten
  • 100 gr (bevroren) blauwe bessen

Instructions

  1. Voor de blueberry pancakes mix dien je 2 kommen te gebruiken. Vul een kom met de droge ingredienten: meng hierin de bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda en kaneel door elkaar.
  2. In de tweede kom kluts je het ei, met de karnemelk, snufje zout.
  3. Meng de natte ingredienten door de droge mix en roer goed door om klontjes te verwijderen. Daarna voeg je pas de boter toe en roer deze door het beslag.
  4. Tot slot spatel je de blauwe bessen door het pancake beslag heen.
  5. Verhit een koekenpan of bakplaat en laat hierop een beetje boter smelten. Schep met een ijscoop steeds beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. Let op, dit beslag loopt erg uit en je zult er flinke Amerikaanse blueberry pancakes van krijgen. Ondertussen zal de bovenkant stollen en er zullen zich belletjes gaan vormen en dat is het teken om de blueberry pancakes om te draaien. Bak vervolgens de andere kant ook en 1-2 minuten per kant.
  6. Serveer de blueberry pancakes met bijvooorbeeld plakjes banaan, uitgebakken bacon en overgiet aan tafel met (schenk)stroop of maple syrup. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty