Print

Recept: Bladerdeeg Kerstster met worstjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga je een kerstborrel organiseren? Dan moet je absoluut deze bladerdeeg kerstster met knakworstjes gaan maken! Het is even een werkje maar je zet gegarandeerd een spektakel op tafel. Heerlijk om te delen met familie, vrienden of zelfs collega’s.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 -8 personen 1x
  • Category: Borrelhapjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 blikjes Party Knaks (je hebt 4050 mini worstjes nodig)
  • 1416 vierkante diepvries bladerdeeg
  • 1 ei
  • dipsaus naar keuze (zie notes)

Extra:

  • bakpapier
  • klein vuurvast kommetje (ca. 6 – 8 cm doorsnede)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de vierkante plakjes diepvries bladerdeeg op hun velletjes ontdooien. Snijd met een groot mes of pizzasnijder elk plakje in 3 stroken. In elke strook plaats je een mini knakworstje en rol deze op.
  3. Het is de bedoeling dat je 5 stuks 3-hoekjes maakt (zie foto). Elk 3-hoekje bestaat uit 6 rolletjes (1-2-3), dat zijn er dus al totaal 30 rolletjes die je maakt.
  4. Daarnaast dien je ook nog een ring met rolletjes om je sausbakje te maken, ik had hiervoor 12 stuks nodig om mijn bakje van 7 cm te omringen. Zet alle 12 rolletjes met de naad naar het bakje vast en tegen elkaar aan. Let op, zet het niet te strak tegen elkaar want het deeg zet nog uit tijdens het bakken.
  5. Plaats daarna de 5 x 3-hoeken rondom de vorm en maak sluitend. Nu vormt zich als het ware een bladerdeeg kerstster met worstjes.
  6. Kluts het ei en kwast hiermee de bovenkant en deels zijkant van de kerstster in. Schuif de bakplaat in de oven en bak de bladerdeeg kerstster met worstjes af gedurende 18 – 20 minuten. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Stop de dipsaus in het (warme) bakje en serveer direct of afgekoeld.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty 

Notes

Wij zijn thuis dol op de Calve ‘Broodje Unox saus’ bij onze knakworstjes (zie foto’s) maar je kunt natuurlijk elke andere dipsaus naar wens gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor Chilisaus, (mosterd) mayonaise of ketchup. (Ook lekker: een mix van die twee laatste) Net wat jij wilt.