600 gram runder bavette (Flank Steak), ongeveer 2 cm dik.
Instructions
Maak als eerste de Oosterse marinade: Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen en de zaden van de spaanse pepers en snijd fijn. Snijd de bosui in ringen en kneus de citroengras stengels.
Meng de sojasaus met de knoflook, spaanse peper, bosui, citroengras en Sriracha saus. Marineer de bavette hierin, gedurende 1 uur. Zo kan het vlees ook mooi op kamertemperatuur komen.
Haal vervolgens het vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en trim eventuele stukjes vlies of harde stukjes.,
Bereid de barbecue voor op directe warmte van 250 graden. Grill de bavette op de barbecue in circa 8-10 minuten (medium rare). Haal het vlees van de bbq, dek licht af met zilverfolie en laat 10 minuten rusten.
Snijd de bavette ”dwars op de draad’ in dunne plakken van 1-2 cm dik en serveer direct.