Print

recept: Basilicum Pesto recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Basilicum Pesto! Wie kent het niet? Een verslavend groen goedje uit Italië, gemaakt van verse basilicum en Parmezaanse kaas of Pecorino. Je dipt er je brood in, schept het door de pasta, gebruik als marinade of dressing, of meng het door de soep.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 potje 1x
  • Category: Dips, dressing en sauzen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eetlepels pijnboompitten,
  • 30 grote basilicum blaadjes,
  • 2 fijngehakte knoflook tenen,
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas (=koemelk) of Pecorino (= schapenmelk) ,
  • Olijfolie,
  • peper en zout,
  • eventueel 1 gesteriliseerde jampot.

Instructions

  1. Verhit de pijnboompitten in een koekenpan tot ze kleuren, en laat een beetje afkoelen. Stop de basilicum, knoflook en pijnboompitten in een hakmolen of foodprocessor en laat 30 seconden draaien.
  2. Voeg hierna de kaas en een scheut olijfolie toe en laat het geheel 1 minuut draaien. Breng nu op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog meer olijfolie toe om de pesto dunner te maken. De dikte van een pesto is een persoonlijke voorkeur: je kunt uiteraard variëren door een wat dikkere pesto te gebruiken voor het dippen van brood. De ‘dunne’ variant is goed voor marinades of als saladedressing.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Superfoodtip:  Vervang de pijnboompitten door dezelfde hoeveelheid biologisch gepeld hennepzaad. Dat zit boordenvol  omega-3 vetzuren, vitamine B3 en ijzer.