Print

Bananabread spelt muffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het afgelopen jaar reikte de populairiteit van bananabread ongekende hoogte! Dat nu zelf de supermarkten kant en klare bananabread muffins in de schappen hebben liggen. Deze bananabread spelt muffins maak je ook thuis eenvoudig zelf!

  • Author: Uit Paulines KeukenAlbert Heijn
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: muffins
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

  • 2 rijpe bananen
  • 3 dadels, ontpit
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 150 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 60 gram rozijnen
  • 30 ml zonnebloemolie
  • handje cashewnoten, gehakt

Extra:

  • foodprocessor / blender / staafmixer
  • Keukenmixer met garde
  • muffinblik + vormpjes
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht) en vul het muffinblik met de papieren muffinvorpjes.
  2. Pureer de bananen en de dadels met een snufje zout in de foodprocessor. Schenk in de beslagkom van de keukenmachine en klop rustig op, terwijl je een voor een de eieren toevoegd. Voeg het volgende ei pas toe, nadat het eerste ei volledig is opgenomen.
  3. Meng het speltbloem met het bakpoeder, kaneel en koekkruiden strooi vervolgens in 3 delen bij het beslag in de kom. Laat de machine rustig kloppen totdat alle het bloem volledig is opgenomen. Zet vervolgens de machine uit.
  4. Roer tot slot de rozijnen, zonnebloemolie en cashewnoten door het beslag. Gebruik de ijslepel om het beslag over de muffinvormpjes te verdelen en bak de bananbread spelt muffine af gedrurende 25-30 minuten.
  5. Tip: steek aan het einde van de baktijd een sateprikker in de spelt muffins: als deze er schoon uitkomt is de bananabread gaar.  Laat vervolgens een beetje afkoelen en serveer deze Bananabread spelt muffins bij een kopje koffie of thee.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty