Print

Thaise Banaan in kokosmelk (Thais dessert)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Mijn meest gegeten dessert in Thailand: kleine Thaise banaantjes in kokosmelk verlicht namelijk mond en buik na een pittige Thaise (curry) maaltijd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: dessert
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 4 kleine Thaise Banaantjes (Toko) *
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 1 kaneelpijpje
  • ½ vanille stokje (of 1 theelepel vanille extract)
  • snufje zout
  • 50 gram rietsuiker

Instructions

    1. Pel de bananen en snijd in plakjes van 1 cm dik en stop ze in een kleine kookpan.
    2. Giet de kokosmelk in de pan en voeg het kaneel pijpje, uitgeschraapte vanille peul en  zout toe.
    3. Strooi tot slot de suiker over de pan en verwarm op middelmatig vuur. Zodra de banaan in kokosmelk tegen het kookpunt begint te komen (meestal binnen een 1-2 minuten), draai je het vuur laag en laat zachtjes doorgaren gedurende 10 minuten. Doe dit zonder deksel op de pan en roer het mengsel af en toe door.
    4. Verwijder het kaneelpijpje, schep de bananen uit de pan en verdeel over 4 kommetjes. Lepel hier vervolgens een beetje kokosmelk overheen. Je kunt eventueel nog een klein snufje kaneelpoeder toevoegen. En traditioneel hoor je deze banaan in kokosmelk ook warm te eten.

Eet smakelijk!

Notes

*De kleine Thaise banaantjes zijn steviger dan onze traditionele bananen en koop je bij de Toko. Je kunt 4 kleine Thaise banaantjes ook vervangen door 2 hele grote normale, het liefst net-niet-meer groen en nog stevig. Zeker geen (over)rijpe bananen gebruiken voor dit dessert.