Print

Bacon & Eggs Havermout Ontbijt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit Bacon & Eggs Havermout ontbijt wordt vast ook jouw nieuwe favoriet! Warme hartige havermout pap met uitgebakken bacon en roerei is namelijk het beste uit twee werelden. Een heerlijk hartig en proteinerijk ontbijt, of lunch of zelfs licht diner.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 35 gram ontbijtspek (ca. 3 strips)
  • 2 eieren
  • 50 gram havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml (gekookt) water
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • peper & zout
  • boter of olie, voor het bakken

Voor erbij:

  • ½ avocado, in plakken
  • 1 tomaat, in plakken

Instructions

  1. PLaats een koekenpan zonder olie op het fornuis en plaats hierin de plakken ontbijtspek. Draai het vuur naar middelhoog en laat de plakken spek bruin en krokant bakken. Je hoeft hier eigenlijk niets voor te doen. 
  2. Ondertussen kluts je de eieren in een kommetje en breng op smaak met peper & zout, maar ook de helft van de Provencaalse kruiden. 
  3. Vul een klein kookpannetje met het havermout, amandelmelk, water, overige helft van de Provencaalse kruiden en een snuf peper en zout.
  4. Zodra het ontbijtspek krokant is schep je deze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm opnieuw de koekenpan en maak hierin roereieren. (TIP: neem een kijkje bij dit recept voor Scrambled Eggs maken.)
  5. Verwarm nu tevens het kookpannetje met de havermout en laat in 5 minuten tot een pap koken. Schep de pap in een diep bord of kom. Leg hier de roerei en gebakken ontbijtspek bovenop. Garneer met de avocado en tomaten en serveer de Bacon & Eggs havermout ontbijt direct.