Print

Recept: Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Veganistisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram tofu (naturel of met hoisinsmaak)
  • 250 gram zoete aardappel
  • 200 gram verse spinazie
  • 50 gram wortel julienne
  • 2 bosuitjes
  • 70 gram gezouten cashewnoten
  • 1 tl. sesamzaadjes
  • ½ tl. chilivlokken indien gewenst
  • Olie om te bakken

Voor de dressing:

  • 1 el. gembersiroop
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. olie

Indien je naturel tofu hebt, dan de volgende ingrediënten extra voor de marinade:

  • 2 el. hoisinsaus
  • 1 el. sojasaus
  • 1 el. olie om te bakken

Instructions

  1. Als je de tofu eerst nog moet marineren, snij dan in blokjes en laat goed uitlekken. Dit kan bv. op een stuk keukenpapier en druk zoveel mogelijk (voorzichtig) het vocht eruit. Meng de ingrediënten voor de marinade in een ruime kom. Schep de uitgelekte blokjes tofu door de marinade in de kom en laat voor ongeveer 20 minuten marineren.
  2. Snij de zoete aardappel in blokjes en de verse spinazie fijn. De bosuitjes snij je in dunne ringen.
  3. Zodra de tofu is gemarineerd, verwarm je wat olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Schep de zoete aardappels en tofu in de pan en bak zo’n 10 minuten totdat het lichtbruin gaat kleuren. Laat vervolgens wat afkoelen.
  4. Meng ondertussen in een kommetje alvast de gembersiroop, sojasaus en olie voor de dressing.
  5. Schep de tofu, zoete aardappel, spinazie, wortel, bosuitjes, cashewnoten, sesamzaadjes en chilivlokken (indien gewenst) in een ruime saladekom of -schaal. Giet de dressing eroverheen en schep alles door elkaar.

Eet smakelijk!

Liefs Nanda