Print

Recept: Appel Muffins maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het maakt niet uit hoe je je voelt, of wat voor weer het is: tegen een muffin zegt niemand nee. Deze kleine tussendoortjes kun je vullen met de lekkerste hartige en zoete ingrediënten. Omdat wij thuis altijd appels in overvloed hebben, maak ik er graag deze appel muffins met karnemelk van.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 10 - 12 stuks 1x
  • Category: High Tea & Jam
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (kleine) appels
  • scheutje citroensap (uit een flesje)
  • 150 gram bloem
  • 125 gr fijne suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 ml karnemelk
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ei

Extra:

  • muffintray voor 12 muffins
  • 12 papieren muffin vormpjes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht. Bekleed een muffin tray met muffin vormpjes.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Besprenkel de appels met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  3. Zeef de bloem met bakpoeder boven een kom.Voeg de suiker kaneel en de stukjes appel toe en roer om zodat alle appelblokjes bedekt zijn met bloem. (Dit voorkomt dat alles ook naar de bodem gaat zakken tijdens het bakken)
  4. Kluts in een tweede kom de karnemelk met de olie en ei luchtig. Giet vervolgens de ‘natte’ mix bij de ‘droge’ ingrediënten en meng goed door, maar roer niet teveel!
  5. Vul de muffin vormpjes met behulp van een ijs-scoop of eetlepel en bak de appel muffins in 20 minuten af in de oven.
  6. Laat de appel muffins na het bakken nog 5 minuten in de vorm zitten voordat je ze er uit haalt. Deze appel muffins ze zijn heerlijk als ze nog een beetje warm zijn van binnen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: deze appelmuffins zijn ook geweldig te combineren met noten. Hak bijvoorbeeld 50 gram walnoten of pecannoten in stukjes en schep door het beslag alvorens in de vormpjes te scheppen.