Print

Recept: Aperol Spritz cocktail

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het zomerdrankje uit Noord Italie welke zeer geliefd is onder de Nederlandse vakantiegangers. Met de knaloranje Aperol aperitief. Je maakt deze Aperol Spritz cocktail door de verhouding 3: 2: 1  aan te houden. Dit houdt in 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruiswater. Ik gebruik hiervoor het liefst mijn grote barmaatje van ca 40 ml. 

Ingredients

Scale
  • 120 ml Prosecco 
  • 80 ml Aperol
  • 40 ml bruiswater
  • ijsblokjes
  • sinaasappel (of citroen)

Extra:

  • groot, bol cocktail glas (bijv. Gin Tonic)
  • barmaatje (20 – 40 ml)
  • eventueel rietjes

Instructions

  1. Boen de sinaasappel (of citroen) schoon onder stromend water. Snijd vervolgens in dunne plakken.
  2. Vul het glas voor ruim de helft met ijsblokjes en plaats hier een schijfje sinaasappel tussen.
  3. Gebruik de grote kant van je barmaatje (3x 40 ml) om de hoeveelheid Prosecco af te meten en giet op de ijsblokjes. Giet op dezelfde wijze (2x 40 ml) de Aperol af en schenk ook over het ijs. Tot slot nog 1 barmaatje (40ml) met bruiswater toevoegen.
  4. Steek eventueel een rietje in het glas en serveer de Aperol Spritz cocktail direct!

Proost! Groetjes, Betty