Print

Recept: American Pancakes maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heerlijk wakker worden met echte American Pancakes, zoals deze. Gemaakt met bloem en karnemelk. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 16 pancakes 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gram roomboter
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel *
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel bicarbonaat of baking soda
  • 4 eetlepels (vanille)suiker
  • 3 medium eieren (M)
  • 350 ml karnemelk **
  • extra boter of olie om in te bakken

* TIP: vervang het zelfrijzend bakmeel door 250 gram bloem + 2,5 theelepels bakpoeder.

** TIP: maak zelf karnemelk: meng 325 ml gewone melk + sap van halve citroen en laat 5 minuten staan.

Extra: 

  • bakplaat met anti-aanbak laag (of koekenpan)

Instructions

Bereidingswijze: 

  1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en laat een beetje afkoelen.
  2. Zeef het bakmeel, zout, enbaking soda boven een kom.Voeg de suiker toe, en roer het geheel goed door..American Pancakes 2-001
  3. Kluts in een tweede kom de ei met de karnemelk. 
  4. Giet de ‘natte’ mix bij de ‘droge’ ingrediënten en meng goed door, maar roer niet teveel! Giet tot slot  beetje bij beetje de gesmolten boter toe (blijf kloppen tussendoor). Zet het American Pancakes beslag minstens (!) 10 minuten apart, zodat het bakmeel de melk en eieren goed op kan nemen.
  5. Verhit ondertussen de bakplaat en smelt hier een dopje boter op. (Mocht je een koekenpan gebruiken, dan zul je meer boter nodig hebben)
  6. Schep met een sauslepel hoopjes beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. Er zullen zich belletjes gaan vormen, en dat is het teken om de American pancakes om te draaien.American Pancakes 3-001
  7. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de American pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.

Eet smakelijk!

Notes

Voor extra  dikke ‘fluffy’ pancakes!

Splits de eieren vooraf en maak het beslag volgens recept met enkel de eierdooiers. De eiwitten klop je in een paar minuten stijf met een keukenmixer. Voeg aan het einde een eetlepel azijn toe en klop nog 10 seconden door. Spatel vervolgens 1/3 van de eiwitten door het american pancakes beslag en daarna de rest. Probeer dit minimaal te roeren om geen luchtigheid te verliezen. Gebruik een 1/3 CUP maatje om de perfecte hoeveelheid beslag af te meten en bak de pancakes volgens recept.

Ook lekker; maak eens deze Japanse Fluffy Pancakes!