Print

3 x budgetgroenten voor kerst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met 3 verschillende groenten uit pot kun je 3 snelle en makkelijke budgetgroenten voor kerst maken. Voeg een paar eenvoudige – en goedkope – smaakmakers toe en je zet in een mum van tijd op tafel. Groente uit pot zijn ook vaak nog beetgaar en dienen alleen even kort opgewarmd te worden. Het mooiste is dat je zo 3x bijgerechten voor 4 personen maakt en die kosten slecht 5 – 8 euro in totaal! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 45 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • ½ bolletje knoflook
  • 1 pot HAK Tuinboontjes (a 355 gram)
  • 1 pot HAK Haricots Verts (a 340 gram)
  • ½ potje groene pesto (a 190 gram)
  • 1 pot HAK Rode Kool met stukjes appel (355 gram)
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Extra:

  • peper & zout
  • roomboter en olie, voor het bakken
  • zilverfolie

Instructions

  1. Als eerste ga je de knoflook poffen. Dit kan zelfs tot 2 dagen van tevoren, maar trek hier zo’n 45 minuten voor uit. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (185 hetelucht) . Snijd een stuk van het topje af zodat de knoflooktenen goed zichtbaar worden. Plaats de bol op een stukje aluminiumfolie en schenk een beetje olijfolie op de afgesneden ‘top’. Pak de bol romdom in het folie en plaats voor 40 minuten op de bakplaat in het midden van de oven. Trek daarna het folie open en laat de knoflook afkoelen. 
  2. Ondertussen giet je de de pot tuinboontjes af en laat uitlekken. Doe hetzelfde met de haricot verts.
  3. Schep de rode kool in een kookpannetje met deksel en roer hier de kaneel doorheen. Verwarm dit op medium vuur maar laat niet te lang doorkoken. Breng op smaak met zout & peper.
  4. Verhit een koekenpan op medium vuur. Voeg de pesto toe en verspreid over de pan. Leg dan de haricot verts in de pesto en schep voorzichtig om, om alles goed te bedekken en de haricot verts te verwarmen.. Schep uit de pan op een serveerbord. (Tip: bestrooi eventueel met pijnboompitten als je dit in huis hebt).
  5. Veeg de koekenpan schoon en verhit opnieuw de koekenpan op medium voor en voeg een beetje boter toe, laat smelten. Knijp de gepofte knoflook uit boven de pan en laat een beetje smelten in de boter. Voeg dan de tuinbonen toe en schep het geheel goed om, om alles goed te bedekken en de tuinbonen te verwarmen. Breng op smaak met zout en peper, schep uit de pan in een serveer kommetje.
  6. Serveer deze warme rode kool en lauwwarme haricot verts en tuinbonen direct. Deze 3x budgetgroenten voor kerst kun je met een kleine voorbereiding dus heel snel en makkelijk op tafel zetten tijdens de feestdagen. 

Eet smakelijk!