Betty’s Desem Witbrood bakken wordt een eitje met dit recept. Maak een lekker grote witte desembol waar je met heel het gezin van kunt genieten. Goed om te weten: ik bak dit deeg s’ochtends af en dan staat er vers brood op tafel voor de lunch. Je dient hiervoor dus 1 dag van tevoren en in de ochtend te beginnen.
Voor het actieve zuurdesem:
Voor het brooddeeg:
Extra:
Voor je begint: haal je basispot met zuurdesem starter uit de koelkast en schep 100 gram af in een separate pot. Voor het voeden voeg je hier 50 gram bloem en 50 gram water aan toe en laat 2 – 8 uren staan om in hoeveelheid te verdubbelen (Dit kan ook eventueel snachts en in de koelkast). Dan is je starter (de volgende ochtend) op zijn actiefst. Vul je basispot ook weer aan natuurlijk.
Enjoy! Groetjes, Betty
Bij stap 5 kun je er voor kiezen om de bulkrijs niet in de koelkast te doen maar gewoonweg op het aanrecht. Het deeg kun je dan 5 – 6 uren op een warme plek laten narijzen (ipv de genoemde 2 uur). En dan kun je het brood bijvoorbeeld s’avonds nog afbakken in de oven. De volgende ochtend heb je dan heerlijk afgekoeld brood voor het ontbijt.
t het deeg doet na het mixen en kneden.
Bakkersformule Betty’s Witbrood:
100% Tarwebloem | 68% water | 1.6% zout
Find it online: https://bettyskitchen.nl/24h-desem-witbrood-bakken/