Print

Zelf Pindarotsjes maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je op zoek naar een redelijk gezonde snack met pinda’s en chocolade? Dan zijn deze pindarotsjes voor jou. Geen poespas maar slechts twee heerlijke ingrediënten, super makkelijk recept en handig om op voorraad te hebben bij trek of een craving naar chocolade. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 200 gr pure chocolade
  • 150 gr ongezouten pinda’s
  • eventuele smaakmakers naar keuze (zie punt 3)

Extra:

  • bakpapier
  • dienblad of serveerschaal

Instructions

  1. Als eerste dien je de chocolade te smelten en vervolgens te tempereren. Hiervoor breek je de chocolade in stukjes. Haal een kwart van chocolade weg en zet apart. De overige driekwart van de chocolade kun je nu smelten in een kookpannetje op de laagste stand op inductie (ja dat gaat heel goed!). Of… je stopt de chocolade in een kommetje en verwarmt steeds 20 seconden in de magnetron tot alles gesmolten is.
  2. Haal daarna de pan of kom van de warmte bron en roer hier het kwart chocolade doorheen om de temperatuur wat omlaag te brengen en de chocolade mooi te laten glanzen. Dit proces heet dus ‘tempereren’. 
  3. Tot slot voeg je de ongezouten pinda’s toe en kun je er voor kiezen om eventueel een vleugje zout en kruiden of specerijen toe te voegen, als je dat wilt. Denk bijvoorbeeld aan een snuf vers gemalen peper,  ook zeer fijngesneden chilipeper, een vleugje kardemom, maar gekonfijt citrusfruit zoals yuzu of bio sinaasappelschil kan ook. Roer het geheel goed door elkaar met een eetlepel.
  4. Nu heb je een dienblad of serveerbord nodig dat in de koelkast past. Plaats hierop een vel bakpapier. Gebruik de eetlepel om hoopje van het pinda-chocolademengsel steeds op te scheppen en plaats evenredig op het bakpapier. Met 1x dit recept kan ik 16 stuks pindarotsjes maken.
  5. Stop het dienblad in de koelkast gedurende 30 minuten zodat de chocolade volledig uit kan harden. Daarna kun je de pindarotsjes in een afgesloten bakje of zakje in de voorraadkast plaatsen. 

Snack smakelijk!

Notes

Pindarotsjes bestaande uit enkel pinda’s en chocolade blijven gerust 2-3 weken goed. Mocht je andere smaakmakers gebruiken heeft dit ook invloed op hoe lang ze goed blijven. Kijk, ruik en proef om zeker te weten.