Print

Zelf Mosterd Kaviaar maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + koelen
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten + koelen
  • Yield: Voor een weckpot 400 ml
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram gele mosterdzaadjes
  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
  • ½ citroen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • ½ theelepel zout

Instructions

  1. Stop de mosterdzaadjes in een kleine kookpan. Voeg azijn en water toe, evenals de kruidnagel, suiker en zout. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur naar medium laag. Laat gedurende 20 minuten zachtjes stoven, maar check tussentijds wel dat de pan niet droog kookt. (Voeg anders wat meer water toe).
  2. Snijd een plakje van de citroen af en stop tegen de binnenwand van een schoongemaakt weckpotje. Pers de citroen uit. Ik had ongeveer 30 ml sap en voegde hier een gelijke deel water aan toe.
  3. Draai het vuur van de pan nu naar laag en verwijder de kruidnagel en laurier. Voeg de 60 ml citroenwater toe, roer goed door en laat een extra 5 minuten stoven op zeer laag vuur.
  4. Giet daarna de mosterzaadjes met vocht en al in de weckpot en laat volledig afkoelen.  Bewaar de mosterd kaviaar in de koelkast. TIP: kijk, proef en ruik altijd even om zeker van te zijn dat je het nog kunt gebruiken.

Eet smakelijk!

Notes

Als je potjes met ingelegde mosterdzaadjes voor in de voorraadkast maakt ,dan dien je de weckpotten na het vullen direct te sluiten. Door het afkoel process zullen de potten vacuum trekken en kun je de weckpotten veel langer op voorraad houden. Na opening svp in de koelkast bewaren.