Zelf Chili olie maken is heel eenvoudig. Met dit recept maak je een soort Chinese peperolie voor over je gerechten! Maar je kunt ook Italiaanse tuinkruiden toevoegen in plaats van de specerijen voor een Mediterraanse rode peperolie.
Extra:
Eet smakelijk!
Wil je liever een ‘gefilterde olie’ zonder stukjes chilipeper? Laat na stap 4 de olie iets afkoelen en draai daarna de weckpot goed dicht. Plaats de pot voor 3 weken op een koele donkere plek en laat de olie ‘trekken. Schenk de olie daarna door een zeefje met papieren koffiefilter om alle chili’s er uit te filteren. Doe dit totaal 2x en verschoon het koffiefilter. Steriliseer een glazen fles met dop van ca. 450 ml. en plaats een trechter in de hals. Schenk hier de chili olie in en bewaar in de voorraadkast bij de andere olieen.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/zelf-chili-olie-maken-rode-peper/