- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als je filodeeg uit de diepvries gebruikt, laat de bladeren dan ontdooien.
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Kook ze in zo’n 15 minuten gaar en giet ze af.
- Snij ondertussen de ui en paprika fijn. Verwarm een el. olijfolie in een koekenpan en bak daarin de ui op middelhoog vuur tot hij glazig wordt. Voeg de paprika toe en vervolgens ook de tuinerwten en kikkererwten. Bak de groenten zo’n 5 minuten mee.
- Pak een kom en meng daarin de aardappel, gebakken groenten en currypasta. Prak het geheel met een vork of stamper fijn en meng alles goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe.
- Snij de bladeren filodeeg nu in vieren, zodat je uit ieder blad 4 vierkantjes haalt. Voor iedere samosa gebruik je een twee plakjes filodeeg die je op elkaar legt.
- Schep nu 1 eetlepel van het curry-mengsel in het midden en vouw het filodeeg zo dat je een driehoekje vormt. Met een vork druk je stevig langs te randen. Doe wat olijfolie in een kommetje en bestrijk de buitenkant van de samosa’s hiermee. Vergeet niet de randen goed in te smeren. Herhaal dit met alle samosa’s.
- Leg ze vervolgens op een ovenrooster met bakpapier voor 15 minuten in het midden van de oven. Hou de samosa’s tijdens de oventijd goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
- Serveer de vegetarische samosa’s op een grote schaal met een lekker pittige dip zoals onze Indiase chutney erbij.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda