Print

Recept: Griekse traybake met feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische Griekse traybake met feta, paprika, tomaten, citroen en aardappels. Dit is een recept dat heel makkelijk te maken is en het ziet er ook nog eens erg vrolijk en kleurrijk uit met al die verschillende groenten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Griekse keuken

Ingredients

Scale
  • 450 gram voorgegaarde aardappelpartjes, (zak, koelvers) *
  • 350 gram (gemixte) cherrytomaten
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 150 gram groene olijven zonder pit
  • 100 gram (vegan) feta
  • 1 tl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie (traditionele)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Leg het ovenrooster alvast klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de paprika en snij in repen. Schil de ui en snij in grove parten. Was de schil van de citroen en snij ook in parten. En breek of snij de feta in grove brokken.
  3. Doe de aardappelpartjes in een kom. Besprenkel met olijfolie en flink wat peper en zout. Meng goed door elkaar en schep de aardappels op de bakplaat. Plaats voor 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  4. Vervolgens schep je ook de tomaten, paprikareepjes, ui en feta in de kom. Ook dit besprenkel je met olijfolie, wat peper en zout en de Provençaalse kruiden. Meng voorzichtig door elkaar.
  5. Na de 5 minuten haal je het ovenrooster uit de oven. Draai de aardappelpartjes en schep ook de groenten, feta en parten citroen op het bakpapier. Plaats voor nog eens 20 minuten in de oven.
  6. Proef na de oventijd en voeg naar eigen smaak nog extra peper, zout of kruiden toe. Serveer met de olijven. De parten citroen kun je over het gerecht uitknijpen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

Notes

*Je kunt ook zelf aardappels voorgaren voor dit recept. Gebruik het liefste een ‘vastkokende’ soort. Schil ze, snijd in parten en breng in een pannetje water met snuf zout zachtjes aan de kook gedurende 15 minuten. Giet af en laat uitlekken en uitdampen. Verwerk daarna volgens het recept.