Print

Recept: Vegan salade niçoise

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Salade niçoise is de bekende salade met vis, groenten en gekookt ei uit de Franse kustplaats Nice. Ik maakte echter een vegan variatie op deze Franse klassieker met visvrije tonijn en peulvruchten. Met deze maaltijdsalade krijg je vanzelf weer zin in de zomer!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram cherrytomaten
  • 125 gram voorgegaarde cannelinibonen (bijv. blikje 175 gram)
  • 1 rode ui
  • 40 gram zwarte olijven
  • 30 gram kappertjes
  • 175 gram vegan tonijn
  • 5 takjes verse krulpeterselie
  • 2 el. olijfolie
  • el. rode wijnazijn
  • 1 el. mosterd
  • Peper en zout

Instructions

  1. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook. Ondertussen boen je de aardappels schoon en snij inclusief schil in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Dop de sperziebonen en halveer ze. 
  2. Schep de aardappels in de pan en breng het water weer aan de kook. Zet de warmebron lager en kook de aardappels 20 minuten. Voeg na 5 minuten kooktijd ook de sperziebonen toe aan de pan, deze kook je 15 minuten mee. Zodra de aardappels en sperziebonen gaar zijn haal je ze van de warmtebron en giet je het water af.
  3. Ondertussen kun je de ui alvast heel fijn snipperen. Meng in een kommetje de olie met de rode wijnazijn en mosterd. Roer goed door en schep ook de ui erdoorheen. Zet nog even apart.
  4. Halveer de cherrytomaten. Snij de olijven in plakjes en knip of snij de blaadjes van de peterselie alvast fijn. 
  5. Zodra de aardappels en sperziebonen gaar zijn kun je alles in een saladekom samenvoegen. Naast de aardappels en sperziebonen, de cherrytomaten, cannelinibonen, tonijn, kappertjes, plakjes olijf, peterselie en de dressing met het uitje.
  6. Schep de salade goed door voor het serveren. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda