- Schil de knolselderij en snijd daarna in blokjes van 2 x2 cm. Stop in een pannetje water en kook de selderij tot deze beetgaar is. (ca. 15 minuten).
- Was de zeekraal en laat uitlekken. Verwarm een koekenpan met 1 el. olie en bak hierin de zeekraal op middelmatig vuur aan gedurende 5 minuten. Schep daarna uit de pan en zet apart. Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en bewaar voor later.
- Ondertussen ga je de koningsoesterzwammen schoonmaken. Snijd vervolgens de hoedjes er af en hak deze in kleine stukjes. De dikke stelen snijd je in dikke plakken (2-3 cm dikte) en kerf een snijvlak in met een ruitjes patroon zoals je ook wel eens bij coquilles ziet.
- Giet ondertussen de knolselderij af en stamp tot een zachte puree. Meng de haver creme fraiche en citroensap er door en breng op smaak met een beetje peper & (weinig) zout. Laat de puree in de pan staan en houdt warm met de deksel er op.
- Verwarm vervolgens de koekenpan opnieuw en smelt hier de plantaardige boter op middelhoog vuur. (olie kan ook, maar met boter is het resultaat beter). Leg de coquilles met de ingekerfde zijde in de pan en bak gedurende 2 minuten, Draai de vegan coquilles daarna om. Leg de overige stukjes van de ‘hoedjes’ en de uitgeperste knoflook ook in de pan en bak het geheel 2-3 minuten.
- Tot slot blus je het geheel af met de tamari en al schepende roer je alles om tot het goed bedekt is in de sojasaus. Draai daarna het vuur uit.
- Verdeel de knolselderij over 4 kleine of 2 grote borden. Verdeel hier vervolgens de vegan coquilles, paddestoelstukjes en saus overheen en top het geheel af met de gebakken zeekraal. Serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty