-
Verwarm de oven voor op 220 graden celcius (200 hetelucht). Scheur alvast een velletje aluminium folie af en leg op de bakplaat.
-
Boen de aardappel schoon onder stromend water. Prik ze met een vork rondom in en plaats op het stuk folie. Besprenkel elke aardappel met 1 -2 theelepels olie en breng op smaak met peper en zout. Vouw daarna het folie langs de aardappel omhoog, knijp en vouw de aardappel bovenop nauw sluitend dicht met de folie.
-
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en pof de aardappel in 70 minuten gaar. Let op! de baktijd kan verschillen bij kleinere of juist heel grote aardappels. Check altijd rond 60 miniuten op gaarheid.
- De tussentijd kun je gebruiken om de toppings vast fijn te snijden en eventueel in kleine bakjes klaar te leggen.
-
Haal de gepofte aardappels uit de oven en trek voorzichtig het folie aan de bovenzijde open (LET OP HEET). Snijd de aardappel in de lengte in, trek het vel iets opzij (en intact) en gebruik een vork om de aardappel licht fijn te maken.Voeg boter, kaas en een beetje peper en zout toe en prak alles in de schil goed door elkaar.
- Dan gaat er een flinke eetlepel Turkse yoghurt op en die bestrooi je direct met je toppings naar keuze en gebruik een lepeltje om de boel lekker uit de lepelen.
- Mocht je de folie alsnog te heet in je hand vinden liggen, kun je er nog een servetje onder leggen. Of je kunt de folie ook volledig verwijderen en je Kumpir op een bord serveren.
Afiyet Olsun! (=eet smakelijk!)