Print

Thaise Massaman Curry met aardappels en kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Thaise Massaman curry met aardappels in kokosmelk. is een zeer bekend gerecht. Deze rode curry is lekker mild van smaak door het gebruik van kokosmelk maar bevat tevens hartverwarmende kruiden en specerijen. Een perfect huwelijk tussen de Thaise en Indiase keuken.

Ingredients

Scale
  • 500 gr. (zoete) aardappels
  • 400 gr. kipfilet
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 2 el. geraspte gember
  • 1 el. gehakte knoflook
  • 70 gr. Massaman Curry Pasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • 2 el. pindakaas
  • 1 el.  (palm)suiker
  • 1 el. tamarindepasta
  • 1 el. vissaus
  • wokolie

Voor erbij:

  • 300 gr. pandan / jasmijn rijst
  • 40 gr. pinda’s
  • paar takjes verse koriander
  • ½ limoen, in partjes

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd vervolgens in grove stukken. Snijd de kipfilet in de lengte door en vervolgens in schuine plakken. Pel en snipper de sjalotten. Verwijder het groen van de peper en snijd in ringen. 
  2. Verhit een scheutje olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg sjalotten, peper, gember en knoflook toe en bak gedurende 3-4 minuten.
  3. Voeg dan de massaman curry pasta toe en laat verwarmen tot de olie loskomt van de pasta. 
  4. Verlaag het vuur naar middelmatig en schenk dan de kokosmelk en pindakaas erbij en roer even los tot een saus. Plaats de aardappels en kipfilet in de saus en dek af met een deksel. De Thaise Massaman curry met aardapels garen gedurende 15-20 minuten.
  5. In de tussentijd kun je de rijst gaan bereiden. Serveer de curry met de rijst, bestrooi op het eind met pinda’s en garneer met een paar takjes koriander. Het is ook erg lekker om er aan tafel een partje limoen overheen uit de knijpen.

Eet smakelijk!