Print

Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met slechts 4 ingredienten is dit een van de makkelijkste en snelste warme recepten uit Thailand. Deze Thaise kool uit de wok komt met lekker veel knoflook en vissaus maar is een fantastisch bijgerecht naast een curry, gestoomde rijst of zelfs complete rijstgerechten etc. 

Ingredients

Scale
  •  1 kleine Chinese kool (400 – 500 gram), in vierkantjes van 5×5 cm gesneden
  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel Vissaus (15 ml) 
  • ¼ theelepel gemalen (witte) peper
  • (wok)olie

Extra:

  • wok
  • vijzel (optioneel)

Instructions

  1. Snijd de Chinese kool overlangs door en spoel eventueel zand uit. Laat goed uitlekken. Verwijder de harde kern en snijd de groente in de lengte in 4 repen en vervolgens vierkantjes.
  2. Pel de knoflook en druk goed plat met een platte zijde van je keukenmes. Hak daarna in stukken. Je kunt ook eventueel een vijzel gebruiken om de knoflook grof te stampen. 
  3. Zet een wok op het vuur en giet een klein laagje (wok)olie op de bodem. Voeg direct de knoflook toe en laat alvast verwarmen terwijl de olie opwarmt naar middelmatige temperatuur. Roer tussendoor een paar keer voorzichtig door en wacht tot de knoflook zeer lichtbruin kleurt.
  4. Verhoog dan het vuur naar hoog en voeg direct de vierkantjes kool toe. Wok de kool goed door de olie heen en giet de vissaus er over heen. Wok door gedurende 1 -2 minuten. De kool hoeft niet helemaal zacht te worden, maar mag juist nog een beetje knapperig zijn.
  5. Zet het vuur uit en strooi de peper er overheen. Schep een laatste keer door en serveer direct in een ruime kom. 

Eet smakelijk!