Print

Thaise groene curry met tofu en noodles

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met een goede currypasta zet je in een handomdraai een lekkere thaise curry op tafel. Speciaal voor de vegetarische dagen heb ik hier een recept voor een vegetarische Thaise groene curry met tofu en noodles.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 550 gram tofu naturel
  • 800 gram voorgesneden roerbakgroenten * 
  • 70 gram groene curry pasta, bijv. FairTrade
  • 400 ml kokosmelk (blik, FairTrade)
  • 250 gram fijne noedels, bijv. Mihoen
  • seroendeng
  • 1 limoen, in parten
  • zonnebloemolie, voor het bakken

Extra:

  • keukenpapier
  • 2 snijplanken
  • wok of ruime hapjespan

Instructions

  1. Wikkel het blok tofu in keukenpapier (of een schone theedoek) en plaats tussen twee snijplanken. Het liefst zet je er nog wat zwaars bovenop om goed uit te laten lekken gedurende 20 – 30 minuten. (ps. de tussentijk kun je gebruiken om bijvoorbeeld groenten voor te snijden). Verwijder daarna het papier en snijd de tofu in blokjes.
  2. Verhit een scheut olie in de wok en bak de tofublokjes rondom goudbruin in 4 minuten. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Verhit eventueel een extra scheutje olie in de wok en roerbak de groenten beetgaar gedurende een paar minuten. Voeg de groene currypasta toe en bak even kort mee (check altijd even de gebruiksaanwijzing van het product). Giet daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  4. Verlaag het vuur naar laag en laat 5 minuten stoven. Schep dan de gebakken tofu er doorheen en laat nog eens 5 minuten stoven.
  5. Ondertussen breng je ook de noedels aan de kook in een pan met ruim water. Giet af, spoel koud na en laat uitlekken. Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Schep daarna de groene curry erbij en bestrooi eventueel met seroendeng. Serveer met een partje limoen om er overheen uit te knijpen.

Eet smakelijk!

Notes

*Ga voor het gemak en kies zakken voorgesneden wokgroenten of roerbakgroenten. De AH verkoopt bijvoorbeeld AH Luxe Wok Chinees sugersnaps paksoi met sugarsnaps, paksoi, rode ui, taugé en Chinese kool. Maar je kunt natuurlijk ook elke andere groente die je wilt gebruiken voor dit recept voor Thaise groene curry met tofu .