Print

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze lichte Thaise gele curry met vis en bloemkool is zacht van smaak en niet pittig. Uiteraard mag je zelf nog extra pepers toe t evoegen, maar dit hoeft dus niet. Deze volromige milde viscurry serveer je met rijst en eventueel kroepoek.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram (Jasmijn) rijst
  • 1 sjalotje
  • 1 rode Spaanse peper (optioneel)
  • 1 courgette
  • 400 gram bloemkool roosjes
  • 70 gram Gele Thaise Curry Pasta 
  • 400 ml kokosmelk (in blik)
  • 400 gram baby-mais kolfjes (in blik)
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 1 limoen
  • 1 el. vissaus,
  • verse koriander
  • zout & peper,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Extra:

  • kookpan of stoompan voor de rijst
  • Wok of hapjes pan

Instructions

  1. Was de rijst in koud water en giet af. Breng de rijst aan de kook volgens de gebruiksaanwijzingen. Stomen in een stoompan is de beste optie hier.
  2. Pel en snipper het sjalotje. Verwijder steel en zaadjes van de peper en snijd fijn. Was de courgette, verwijder de steel en snijd in repen en vervolgens in grove (schuine) stukken.
  3. Verwarm een scheutje olie in de pan op middelhoog vuur en bak hierin uien, (peper, ) courgette en bloemkool gedurende 5 minuten.
  4. Maak wat ruimte vrij in het midden van de pan en voeg hier de gele curry pasta toe. Laat 1 minuut in het midden liggen en bak daar aan. Schep daarna de currypasta compleet om met de groenten. Voeg de kokosmelk toe en schep om tot je een mooie gele currysaus krijgt en alle groenten net onder liggen.Verlaag nu het vuur naar middelmatig en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Ondertussen giet je de maiskolfjes af spoel na en laat uitlekken. Snijd de vis in grote blokken van 2×2 cm en verdeel deze over de saus. Snijd de maiskolfjes in 3 -4 stukken en verdeel deze ook over de saus. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om alles net onder te zetten. Laat 10 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  6. Op het einde breng je de Thaise gele curry met vis op smaak met vissaus (=zout), limoensap (=zuur). Eventueel voeg je ook nog peper en zout toe. Begin altijd met een beetje en balanceer waar je nodig vindt.
  7. Serveer de Thaise gele curry met de rijst en geniet er van!