Print

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een burrito is een Mexicaans gerecht waarbij een tortilla wraps wordt gevuld met vlees, rijst, bonen en groenten. Deze gedeconstrueerde versie is een Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa en wordt geserveerd in een ruime kom of diep bord.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Tex Mex Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 160 gram quinoa
  • ½ (kruiden)bouillonblokje
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 zakje Burrito Kruidenmix (bijv. Santa Maria)
  • 800 gram Mexicaanse Roerbakgroenten (met. o.a. prei, paprika, mais)
  • 1 klein blikje pinto bonen (ca 150 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • olijfolie, voor het bakken

Voor erbij:

  • 125 gram zure room
  • ½ zakje rancho dip (bijv. Santa Maria)
  • handje tortilla chips of nacho’s

Instructions

  1. Stop de quinoa in een bolzeef en spoel goed af onder koud stromend water. Stop in een kookpannetje met verkruimeld bouillonblokje, en ruim water. Plaats de deksel en breng aan de kook. Laat gedurende 12 -15 minuten zachtjes doorkoken. Giet daarna af en laat uitlekken. Verdeel over ruime kommen of diepe borden
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan of hapjes pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de helft van de Burrito kruidenmix toe en verwarm al roerende gedurende een paar minuten. Check altijd even de verpakking van de mix of er nog iets van water oid aan toegevoegd dient te worden.
  3. Eventueel schep je het vlees uit de pan en verdeel over de ‘bowls’, maar dit hoeft niet perse. Voeg dan de Mexicaanse roerbakgroenten toe samen met de overige helft van de burrito kruidenmix en bak de groenten op hoog vuur, al omscheppende, om gedurende een paar minuten.
  4. Je kunt er nu voor kiezen om de pinto bonen in een pannetje met water te verwarmen. Giet af en laat uitlekken. Of… voeg ze in de laatste minuut toe aan de roerbakgroenten. VOeg in ieder geval vlees, groenten en bonen ook toe aan de bowls.
  5. Roer in een kommetje de rancho kruidenmix los met de zure room en lepel dit over de bowls. Maak de Tex Mex Burrito Bowls af met een paar tortilla chips en serveer direct.

Buen Provecho! (=eet smakelijk)