- Giet het blik baby mais af. Spoel de mais na met koud water en laat uitlekken. Verwarm een klein laagje olijfolie in de koekenpan. Bak hierin de babymais in 5 minuten rondom lichtbruin. Schep uit de pan en zet apart om af te koelen.
- Ondertussen pel en snipper je de ui zeer fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder de steel van de jalapeno(s), snijd in de lengte in dunne reepjes en vervolgens in piepkleine blokjes.
- Verwarm wederom de koekenpan en voeg eventueel een beetje extra olie toe. Bak hierin de uien glazig in 2-3 minuten.
- Voeg vervolgens de knoflook en jalapeno toe en bak mee gedurende 1 minuut op medium vuur. Voeg tot slot de komijn en tijm toe en bak ook even kort mee om de smaken goed los te laten komen.
- Knijp nu de stazakken HAK Rode & Bruine bonen mix uit boven de pan. Bak dit al roerende gedurende 2 minuten. Stamp vervolgens met een pureestamper tot een (grove) puree en schenk het water erbij. Breng tevens op smaak met zout & peper. Verwarm het geheel gedurende 5 minuten op medium vuur en roer zo nu en dan even goed door.
- Pak vervolgens een mooi serveerbord en plaats hierop de volgende ingrediënten. Pluk de blaadjes van de little gem, was deze en schud goed uit. Plaats de blaadjes gestapeld op het bord. Snijd de limoen in partjes. Pluk de blaadjes van de koriander. Leg deze toppings op het serveerbord, samen met de gebakken baby mais, zodat iedereen aan tafel zelf zijn of haar taco kan samenstellen.
- Verwarm tot slot een koekenpan zonder olie. Verwarm hierin de soft taco’s aan beide zijden. Je hebt echt maar 10 seconden per kant nodig. Leg op een bord of plaats direct in een tacohouder.
- Eenmaal aan tafel serveer je een koekenpannetje met de ‘refried beans’, de (warme) softtaco’s, een serveerschaal met de gesneden groenten, kommetje taco saus en kommetje verkuimelde feta kaas.
Buen Provecho! (= Eet smakelijk)
Groetjes, Betty