- Verwarm een hapjespan zonder olie of boter op middelmatig vuur en rooster hierin de hazelnoten tot ze licht gebruind zijn. Schep de noten uit de pan en laat afkoelen.
- Verwarm de olie in de hapjespan en bak hierin de spruitjes op middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
- Nu ga je de beurre noisette maken: Zet tevens klein (steel)pannetje op het vuur en plaats hier de roomboter in. Smelt de boter gelijkmatig op laag vuur en blijf daarna verwarmen. Er zullen zich eerst belletjes gaan vormen en daarna gaat het schuimen maar blijf rustig doorroeren. De melkbestandelen uit de boter zullen gaan bezinken en roodbruin gaan kleuren. De boter krijgt voor de rest een amberkleur en zodra je de heerlijke hazelnoten geur bereikt haal je het pannetje van het vuur.
- Voeg de sjalotten en venkelzaad bij de spruitjes en bak een 2 minuten mee. Blus af met het appelsap en schenk daarna de beurre noisette en hazelnoten over de spruitjes. Bak dit ook 2 minuten mee en breng daarna de spruitjes op smaak met zout & peper.
Eet smakelijkj! Groetjes, Betty