Een echt Halloween feest kan natuurlijk niet zonder feestelijke cake of taart. Deze spinnenweb taart is een gestapelde taart met biscuit beslag, bloedrode fruitvulling, romige botercreme, bekleed met fondant en marshmallow spinnenweb topping.
Voor het biscuitbeslag:
Voor de vulling:
Voor de buitenkant:
Extra:
(* Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 2 )
Leg de tweede dubbele taart hier precies bovenop. En gebruik de rest van de botercrème om daar weer de bovenkant én zijkanten volledig mee in te smeren. Strijk egaal en glad af met je paletmes. Loop met je vinger 1x rondom de onderkant (tegen de taartschaal) langs de taart en verwijder hier de overtollige botercrème. Je wilt ook niet dat dit straks onder het fondant komt uitlopen.

Trek het ‘draad’ over de taart, of ga zigzaggend met een vinger heen en weer. Er is eigenlijk niet echt een gebruiksaanwijzing voor, maar laat je fantasie de vrije loop gaan en er ontstaat vanzelf wel een wirwar van draden en webben. Alleen nog even decoreren met plastic spinnen en de Halloween Spinnenwegtaart is klaar om geserveerd te worden!Happy Halloween!
Groetjes, Betty
TIP: Stap 1 t/m 3 kun je gerust een dag van tevoren voorbereiden. Laat het biscuitdeeg volledig afkoelen, dek af met zilverfolie en bewaar gerust een nachtje op het aanrecht. Een reeds gedecoreerde taart dien je echter in de koelkast (max 3 dagen) te bewaren, ivm de botercrème.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/spinnenweb-taart-halloween/