- Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hete lucht). Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje.
- Smelt de boter in een pannetje en meng deze met kruimelbodem mix. Stort uit in de springvorm en druk de bodem goed aan. Zet apart.
- Klop de roomkaas met de mix voor cheesecake glad in de keukenmachine. Spatel vervolgende een voor een de eieren en eierdooier er door heen. Stort uit op de koekbodem en strijk glad.
- Snijd de appels doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de appelhelften in dunne plakjes en beleg hiermee de bovenkant van de speculaas cheesecake.
- Voor de kruimeltopping: Roer de roomboter glad en warm met je handen. Voeg het havermout en suiker toe en vorm een kruimelig beslag. Verdeel dit over de appelschijfjes. Strooi tot slot de amandelstukjes er overheen en schuif de Speculaas cheesecake met appel in de oven. Bak de taart gedurende 75 minuten gaar.
- Zet daarna de oven uit en zet de deur op een kiertje. Laat de cheesecake gedurende 1 uur in de oven koelen. Verplaats daarna naar het aanrecht en laat volledig afkoelen.
- Dek vervolgens de springvorm af met zilverfolie en laat de cheesecake hierna minstens 6 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
- Maak de taart voor het serveren af met een snufje speculaaskruiden. Kneed nu alleen nog het bijgeleverde zakje karamel door met je vingers en verdeel deze over de taart. Snijd in punten en geniet!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty