Smelt de boter in het steelpannetje en roer hier 1 eetlepel fijngehakte munt doorheen. Zet apart.
Pel en snipper de sjalotten en uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in de hapjespan en bak hierin de sjalotten, uien en knoflook glazig. Voeg de diepvries spinazie en kaneelstokjes toe en verwarm/laat smelten gedurende 10 minuten op middelmatig vuur.
Verwijder de kaneelstokjes en breng op smaak met de nootmuskaat, de overgebleven 2 eetlepels munt, peterselie, peper & zout. Verkruimel vervolgens de feta er doorheen en bak mee gedurende 2-3 minuten. Zet daarna het vuur uit.
Kluts in een kommetje de eieren door elkaar en giet bij het spinazie mengsel. Roer het geheel goed door en laat met de deksel op de pan rustig verwarmen .
Ondertussen ga je het deeg bereiden. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).
Leg 1-2 filodeegvellen in de ovenschaal en laat de randen ruim overhangen in de schaal. (Dit vouw je aan het einde terug namelijk). Kwast het vel op de bodem en opstaande randen in met de muntboter en plaats hier vervolgens een nieuw vel filodeeg bovenop. Kwast deze ook weer in met de boter en ga zo door totdat je nog 1 vel overhoud.
Schep het spinaziemengsel bovenop het filodeeg en dek af met het laatste vel filodeeg. Kwast deze in met de muntboter en sla laagje voor laagje de overhangende zijden van het filodeeg terug over het spinaziemengsel. Vergeet niet tussendoor in te blijven kwasten met de muntboter.
Plaats de spanakopita in de voorverwarmde oven en bak mooi bruin en krokant in 30-35 minuten. Laat na afloop 5 minuten in de ovenschaal afkoelen. Snijd in vierkanten en serveer direct! Heerlijk met een dot tzatziki komkommer dip!