500 gram verse vongole en anders kokkels (te halen/bestellen bij een visboer)
1 biologische citroen
2 sjalotjes
2 el. roomboter
2 wortels
verse peterselie
volle witte wijn, bijv. Chardonnay
Extra
Handrasp of zesteur
Kookpan en bakpan
Instructions
Was als eerste de vongole met goed koud water af, er kan namelijk wat zand op zitten. Zijn er kapotte schelpen? Gooi deze dan weg. Zet water op het vuur met een druppeltje olijfolie en voeg hier de spaghetti aan toe en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar.
Zet vervolgens een bakpan op het vuur en voeg hier wat roomboter of olijfolie aan toe. Snijd de sjalotjes en wortel in dunne ringetjes en voeg dit toe aan een verwarmde pan. Voeg vervolgens de vongole, met wat verse peterselie aan de pan toe en rasp daarna wat zest van de biologische citroen er overheen.
Schep vervolgens het geheel even rustig door de pan en laat even zachtjes sudderen. Zodra de venusschelpen open gaan staan blus je het geheel af met wat witte wijn naar smaak (1/2 glas is aangeraden).
Giet als laatste de beetgare pasta af en voeg deze toe aan de venusschelpen en voeg naar smaak nog wat verse peterselie en citroenrasp toe. Roer het geheel, breng op smaak met zout en peper en laat even een paar minuten in de pasta trekken. Nu is je hemelse spaghetti vongole klaar!