Print

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Rondom de Sinterklaas viering heb je waarschijnlijk een overdaad aan kruidnoten en pepernoten, schuimpjes etc. Op verzoek van mijn kids maak ik daar maar al te graag deze Sinterklaas Mug Cake van. Het is een speltcake met amandelmeel, yoghurt en vanille en die is verrukkelijk voor het ontbijt of zelfs als tussendoortje! En het mooiste is: hij staat in slechts een paar minuten op tafel!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 2 min.
  • Total Time: < 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 50 gram (volle) yoghurt
  • 2 ½ eetlepel speltmeel (20 gram)
  • 1 ½ eetlepel amandelmeel (10 gram)
  • 1 eetlepel vanillesuiker (15 gram)
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 4 kruidnoten

Extra:

  • mok
  • Magnetron
  • eventueel nog wat extra kruidnoten, schuimpjes of Sint snoep als topping

Instructions

  1. Stop het ei in een mok en kluts deze. Roer hier alvast de yoghurt door. en yoghurt in een mok en roe.
  2. Voeg dan speltmeel, amandelmeel, vanille suiker, speculaaskruiden en bakpoeder toe en roer goed door elkaar. Druk nu 4 kruiden per mok in het beslag.
  3. Plaats de mok in het midden van de magnetron en laat op 800 Watt poffen gedurende 1 minuut. Draai daarna de mok een half slag en laat nog eens 1 minuut poffen op 800 Watt.
  4. Keer de mok om op een bordje en laat de Sinterklaas mug cake iets afkoelen maar serveer wel direct.

Eet smakelijk!