Wel de cashewnoten in een ruime hoeveelheid water voor minimaal 3 uur. Zet de cashewnoten eventueel de avond ervoor of de ochtend zelf al te wellen in een afgesloten bakje.
Breng water aan de kook voor de basmatirijst en kook de rijst in ongeveer 8 minuten gaar. Snij de wortels ondertussen in dunne plakjes en voeg deze na 5 minuten toe aan de rijst.
Giet de cashewnoten af en voeg 200 ml. schoon water toe. Mix dit met een staafmixer of de keukenmachine tot een egaal geheel.
Snij de knoflook en verse gember heel fijn. Verwarm een hapjespan op laagvuur met de kokosolie. Voeg de knoflook, gember en Garam Masala toe. Bak een minuutje mee (dit ruikt heerlijk…) en roer dan de cashewnotensaus erdoor.
Voeg het groentebouillonblokje, de kikkererwten en tuinerwten toe, zet het vuur iets harder en breng de saus aan de kook. Laat het voor 5 minuten zachtjes doorkoken en roer regelmatig door zodat de saus niet aanbakt.
Snij of knip ondertussen de verse koriander alvast fijn. Zodra de rijst en wortels gaar zijn giet je ze af en roer je de koriander erdoorheen.
Zet het vuur van de cashewnotensaus zachter en roer de Griekse yoghurt erdoorheen. Verwarm de saus, maar breng het niet aan de kook. Proef en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Serveer de rijst met de cashewnotensaus eroverheen. Bestrooi eventueel nog met wat verse koriander.